World Usability Day – Tegyük az élelet könnyebbé!

 

A SAASCO díjmentes szakmai napja

A Használhatóság Világnapját a megálmodói annak biztosítása érdekében hozták létre, hogy az élet szempontjából fontos szolgáltatások és termékek könnyebben legyenek elérhetők és egyszerűbb legyen a használatuk.

Ez a világnap az ünneplésről és az oktatásról szól. Egyrészt megünnepeljük a használható termékek létrehozása terén tett előrelépéseket, másrészt felvilágosítjuk a közösséget arról, hogy használhatóság hogyan befolyásolja a mindennapi életünket. Fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy nem kell eltűrniük azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek nem működnek jól. Az embereknek nem szabad magukat rosszul érezniük a technológia használata során, mivel nem ők tévednek. A használati nehézségek oka az emberi tényezőket figyelmen kívül hagyó tervezés.

 

A SAASCO idén már 10. alkalommal tart díjmentes szakmai napot a World Usability Day nemzetközi rendezvénysorozathoz kapcsolódva!

A szakmai napunkon elsősorban az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos használhatósági kérdéseket boncolgatjuk. Ebben az évben a SAASCO Usability Team szinte minden tagja előadással készül. A csapatból kiemelném dr. Jókai Erikát, az Óbudai Egyetem tanárát, aki a tudományos hátteret biztosítja számunkra. Erika az orvostechnikai eszközökhöz való hozzáférhetőségről tart majd előadást.

A szakmai nap talán legérdekesebb előadása a B.Braun dialízis berendezés használhatósági vizsgálatát bemutató a „Szummatív vizsgálat kihívásai a gyártó és a tanácsadó szempontjából” című előadás lesz, amelyet Hatalyák Zsófia (B.Braun) és Bús Árpád Zsolt (SAASCO) közösen mutatnak be.

A részletes tematika elérhető ITT!

A szakmai napunk INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni ide kattintva vagy a training@saasco.hu címre küldött emailben lehet!