Gépek CE jelölésével kapcsolatos tanácsadás 

Támogatunk az ipari gépek CE jelölésének teljes folyamatában!

Tanácsadói tevékenységeink a feladatok jellegétől függően nem minden esetben igényelnek személyes találkozót, vannak esetek, amikor a rendelkezésre álló dokumentok alapján történik a munkavégzés.

Több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező tanácsadóink szívesen segítenek neked is az alábbi területek bármelyikében.

 

1 Információt szolgáltatunk Neked!

Az elmúlt évek alatt sikerült egész jól átlátnunk a hazai és EU-s műszaki szabályozást, így pontos és teljeskörű információkkal tudunk neked szolgálni!
Az alábbi esetek bármelyikében fordulj hozzánk nyugodtan, és megkapod a választ!

Nem tudod, kell-e CE jelölés a beredezésedre?

Mi összegyűjtjük neked a berendezésre vonatkozó EU-s direktívákat. Ez egy fontos és nélkülözhetetlen teendő, hiszen ez az előfeltétele a CE jelöléssel kapcsolatos speciális követelmények beazonosításának.

Gyártani vagy gyártatni szeretnél, de nem tudod, hogy milyen szabályokat, előírásokat kell figyelembe venned?

Mi összegyűjtjük neked a berendezésre vonatkozó követelményeket (jogszabályokat, harmonizált szabványokat), hogy tudd, hol találod azokat a konkrét műszaki és dokumentációs követelményeket, amelyeket teljestenie kell a berendezésednek és neked is.

Forgalmazni szeretnél egy berendezést, de nem igazodsz el az előírások, kötelezettségek között, ráadásul arról sem vagy meggyőződve, hogy a beszállítód „képben van”, ezért tartasz attól, hogy esetleg nincs minden rendben, és nem szeretnél hatósági szankciókat.

Mi összegyűjtjük neked, milyen dokumentokkal, és milyen, a terméken elhelyezett jelölésekkel kell rendelkezned a szabályszerű forgalmazás érdekében.
Át kell akalkítanod egy adott berendezést, de nem tudod, hogy pontosan milyen műszaki előírásokat kell betartanod, illetve milyen dokumentokat kell elkészítened.

Mi összegyűjtjük neked a berendezésre vonatkozó követelményeket (jogszabályokat, harmonizált szabványokat), hogy tudd, hol találod azokat a konkrét műszaki és dokumentációs követelményeket, amelyeket teljestenie kell a berendezésednek és neked is.

Nem tudod eldönteni, hogy az egyes berendezésekhez milyen dokumentumokat kell elkészítened, melyikeket kell a berendezéshez mellékelned, és melyek azok, amelyeket meg kell őrzizned? Mi összeállítjuk neked a szükséges dokumentumok listáját, valamint összegyűjtjük azok kötelező adattartalmát is.

 

2. Konzultálunk Veled!

Kérj tőlünk konzultációt, ha

  • nem látod át, hogy milyen irányba indulj el a berendezés CE jelölésével vagy forgalombahozatalával kapcsolatban!
  • bizonytalan vagy a beszállító által átadott dokumentumok, információk megfelelőségében!
  • bizonytalan vagy a gyártási eljárás során alkalmazott ellenőrzések, feljegyzések megfelelőségét illetően!
  • nem egyértelmű, hogy adott termék esetén milyen követelményeket kell teljesítened!
  • bármi olyan kérdésed merülne fel, amire szeretne egy szakértővel folytatott személyes megbeszélés során választ kapni!gépátépítés előtt szeretnél megegyőződni arról, hogy a tervekben meghatározattak megfelelnek-e az előírásoknak!

3. Segítünk a kockázatfelmérésben (risk assessement)

Jól bevált, EU-s irányelveknek megfelelő kockázatértékelési módszertanunkkal, szakértelmünkkel, és szükség szerint akár mintadokumentációkkal állunk a rendelkezésedre.
Keress minket, ha szeretnéd

  • velünk együtt, közösen elvégezni a kockázatértékeléssel kapcsolatos feladatokat!
  • megismerni az alkalmazható módszertant!
  • megszerezni azt a tudást, amivel önállóan is elvégezheted a kockázatértékelést!
  • megkapni a kockázatfelmérés dokumentáció mintáját, sablonjait!
  • leellenőriztetni a korábban elkészített dokumentációt formai és tartalmi teljesség szempontjából!

Kérj személyre szabott ajánlatot itt!

 

SAASCOmachine szakmai oldala a 
gepek-ce-jelolese.hu! 
Látogasd meg a további részletekért!