Orvostechnikai Eszközök: Hogyan juthat el termékünk a közfinanszírozás rendszeréig?

2023.09.01.

Felkerülhet az eszközünk a közfinanszírozás térképére? IGEN!

A QTICS Medical által idén is megrendezésre kerülő képzés célja továbbra is, hogy az orvostechnikai eszköz gyártóknak átfogó képet adjon arról, hogy milyen lépések szükségesek az egészségbiztosítási (NEAK) finanszírozás rendszerébe történő bekerüléshez, ami lényeges és hasonlóan összetett folyamat, mint a CE jelölés megszerzése.  E tényezők időben történő megismerése és figyelembevétele különösen fontos, hiszen a közfinanszírozás révén az adott eszköz széles körű hozzáférése nyílik meg a betegek előtt. Ezzel párhuzamosan pedig a gyártók értékesítési lehetőségei növekednek, ami hosszú távon is biztosítja piaci stabilitásukat.

A QTICS által kínált képzés ideális felkészülési lehetőséget nyújt az ezzel kapcsolatos követelményekre. Biztosítsa már most a helyét!

A képzés részletei


Miért éri meg részt venni a képzésen?

Az orvostechnikai gyártók vagy egészségipari startupok sok esetben nincsenek tisztában azzal, hogy orvostechnikai eszközeik gyártása és engedélyeztetése során mennyi féle szempontnak kell megfelelniük. A képzés segítségével átláthatják a bonyolult szabályozási környezetet, útmutatót kapnak ahhoz, hogy orvostechnikai eszközeik a legmagasabb követelményeknek megfelelve tudják megállni a helyüket a hazai és más országok közfinanszírozási rendszerében.

Ízelítő a képzés témájából:

  • Hogyan épül fel az egészségbiztosítási rendszer?
  • Melyek az egészségügyi gazdasági értékelés (HTA) legfontosabb elemzési típusai?
  • Mivel lehet mérhetővé tenni már a gyártás korai szakaszában az eszközök hatékonyságát?
  • Mi a menete az új egészségügyi eljárások befogadásának?
  • Melyek a költséghatékonyság elemzés legfontosabb szempontjai?

E kérdésekre időben adott adekvát válaszok kulcsfontosságúak az orvostechnikai eszközök gyártói számára, hogy a CE jelölés megszerzését követően biztosítani tudják az eszközeik megfelelő finanszírozását, elterjedését és sikeres piaci pozícióját. A felkészülést minél korábbi fázisban indítja el a gyártó, annál könnyebb lesz a későbbiekben a megfelelő dokumentumok és evidenciák egészségbiztosító felé való bemutatása. 

Jelentkezem a képzésre

  

A SAASCOMed szakmai oldala a 
ce-meddev.hu!