Orvostechnikai képzések 2021. tavasz

2021.02.01

Az MDR kötelező alkalmazásáig már csak 113 nap van hátra! Az I. osztályú eszközök gyártói nagy részének nincs semmilyen halasztási lehetőség, 2021. 05. 26. után csak az MDR követelményeit kielégítő orvostechnikai eszközöket hozhatják forgalomba. A végső felkészüléshez szükséges oktatásokat még idén tavasszal elvégezheted nálunk. A „SAASCO Orvostechnikai képzések 2021. tavasz” című dokumentumban minden szükséges információt megtalálsz a képzéseinkről.

A képzési programunkat a következő linkről tudod letölteni, elérni:

SAASCO Orvostechnikai képzések 2021. tavasz

Az idei év az „MDR/IVDR – orvostechnikai eszközök kiberbiztonsága” című képzéssel indul.

Már most szólok, hogy az MDR és az IVDR szerint a kiberbiztonsággal nem csak azoknak kell foglalkoznia, akiknek az eszköze informatikai hálózathoz kapcsolódik. Minden eszköz érintett, amely szoftvert tartalmaz és bármilyen adatátvitelre alkalmas kimenete van. Így, ha eszközödön van egy USB csatlakozó vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül adatokat továbbít egy okos eszközre, akkor Te is érintett vagy!

Erről a témáról kizárólag a SAASCO képzésén hallhatsz érdemi információkat, egy igazán szakértő előadói körtől.

Március elején az I. osztályú eszközök gyártóinak igyekszünk segíteni azzal, hogy lépésről-lépésre bemutatjuk, hogy mit kell tenniük az MDR átálláshoz.

Nekik és minden más gyártónak szükséges műszaki dokumentációt készíteni és felelős személyt kijelölni. Az „MDR műszaki dokumentáció mindenkinek” és a „Felelős személy (PRRC) tréning”-re március második felében kerül sor.

Az MDR átálláshoz kötődő képzések így március végéig befejeződnek, hogy a későn ébredőknek legyen még valami esélye az MDR követelményeinek a teljesítésére.

Valamennyi képzésünket online formában, MS Teams csatornán keresztül tartjuk. Ne szalaszd el az utolsó lehetőséget, JELENTKEZZ MOST a tavaszi képzéseinkre!