Lehetőségek és kihívások 2021

2021.01.27.

A tavalyi konferencia meghívóban azt írtuk, hogy 2020 egy izgalmas, lehetőségekkel és kihívásokkal teli évnek ígérkezik…. talán így utólag csak a kihívásokkal teli jelző a találó. Viszont a 21 egy szerencsés szám és minden zuhanás után jönnie kell egy felemelkedésnek, így az idei évtől sokkal többet várunk ezt talán többünk is elmondhatja. Lassan hagyományossá váló idei harmadik konferenciánk célja továbbra is, hogy a hazai gyártóknak utat mutasson az elhalasztott, de immár ismét az ajtón kopogtató MDR kihívásainak elvégzésére.

A Lehetőségek szekció két szereplője közül az egyik a tavalyi évben nagyon izgalmas előadást tartó dr. Rab Árpád a Corvinus Egyetem docense, aki a mesterséges intelligencia szerepét fejtegeti majd a jövő egészségügyében. A másik pedig az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól képviselője lesz, aki pedig Magyarország átfogó Egészségipari Stratégiájáról fog nekünk előadást tartani.

A Kihívások szekció középpontjában mi más lehetne, mint az MDR. Megpróbáljuk az éppen aktuális helyzetet körvonalazni a hatóság, a UDI kibocsátó szervezet és a tanácsadók nézőpontjából. Továbbá bemutatkozik QTICS Medical Device Service Group, amely segítségére lehet a magyar gyártóknak az előttük álló feladatok elvégzésében. A QTICS Medical Device Service Group szinte teljes körű tanácsadási, vizsgálati és tanúsítási szolgáltatást nyújt az orvostechnikai eszközök gyártói számára.

A részletes programot itt olvashatják!