Ipari gépek biztonsága szakmérnök képzés

2022.11.02.

Ipari gépek biztonsága


szakmérnök képzést indítottunk!!!

SAJNOS A 2023. márciusában idnuló évfolyam MEGTELT, legközelebb egy év múlva lesz lehetőséged részt venni a képzésen!

 

A képzés célja

 

A képzés célja olyan gépbiztonsági szakmérnökök képzése:

  • akik alkalmasak lesznek egy berendezés tervezése és gyártása során azonosítani a gépek megfelelőségére és biztonságára vonatkozó jogszabályokat és harmonizált szabványokat;
  • akik ismerik a jogszabályok által előírt megfelelőségértékelési eljárásokat;
  • akik ismerik a gépbiztonsághoz tartozó legfontosabb szabványokat, a kockázatelemzés és kockázatcsökkentés lépéseit, különös tekintettel a gépek funkcionális biztonságát szolgáló pneumatikus, hidraulikus és villamos megoldásokat és eszközöket;
  • akik ismerik és alkalmazzák a gépbiztonság területén alkalmazott szoftvereket;
  • akik alkalmasak a gépek és berendezések tervezésére, megfelelőségértékelésére és biztonsági vizsgálataira, összhangban a gépbiztonsági előírásokkal.

   

Kiknek ajánljuk?

 

  • A képzést elsősorban gépek tervezésével és gyártásával foglakozó szakembereknek ajánljuk, akik szeretnék elmélyíteni a tudásukat a különböző technológiák, hidraulikus, pneumatikus, villamos és mechanikai rendszerek gépbiztonsági előírásaiban és szeretnének megismerkedni az adott iparágra jellemző gépbiztonsági megoldásokkal és eszközökkel.
  • Ajánljuk továbbá a képzést azoknak a vezetőknek, projektmenedzsereknek, akik szeretnék részletesen megismerni gépek CE megfelelőség értékelési eljárásokat, kockázatérzékelési és csökkentési módokat, dokumentációs kötelezettségeket és mindezek vonatkozó jogszabályi hátterét.
  • A képzést ajánljuk azoknak az üzemeltetéssel foglakozó munkavédelmi szakembereknek, akik mélyebb ismereteket kívánnak szerezni a gépek megfelelősége, műszaki megbízhatósága, üzembe helyezéskor és időszakosan elvégzett biztonsági vizsgálatok vonatkozásában.
  • A képzés elvégzését ajánljuk azoknak, akik ellenőrző, jóváhagyó, igazoló vagy tanúsító tevékenységet látnak el a gépek megfelelősége, biztonsága területén, beleértve a munkavédelmi és hatósági szakembereket.

 

 

Gyakorlati tudnivalók a szakmérnök képzésről

A képzés helyszíne:
Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet, Mechatronika tanszék.
(Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly út. 1.)

A felvétel feltétele(i):
Szakmérnök: Műszaki képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél és mérnök szakképzettség
Szakember: Alapképzésben (ideértve a főiskolai végzettséget is) szerzett fokozat és szakképzettség. 

Képzés indításának féléve: tavaszi félév
Finanszírozási forma: önköltséges,
Önköltségi díj: 390 000 Ft/félév
Képzési idő: 2 félév
Képzés gyakorisága: kéthetente péntek (10-tól 18 óráig) és szombat (8-tól 16 óráig) félévente 8 alkalommal

   

Az Ipari gépek biztonsága szakmérnöki szakkal kapcsolatos részletes képzési ismertetőt (tantervet, tárgyak leírását) ide kattintva tudod letölteni!

SAJNOS A 2023. márciusában idnuló évfolyam MEGTELT, legközelebb egy év múlva lesz lehetőséged részt venni a képzésen!