ISO 22716KOZMETIKUMOK. HELYES GYÁRTÁSI GYAKORLAT (GMP).

Különösen kozmetikai termékgyártók számára ajánljuk, akik meg szeretnének felelni a 1223/2009 EK rendeletben meghatározott követelményeknek. A 1223/2009 EK rendelet 8. cikke előírja, hogy a kozmetikai termékeket a helyes gyártási gyakorlatnak megfelelően kell előállítani. A GMP bevezetése és alkalmazása nélkül nem helyezhető forgalomba kozmetikai termék az Európai Unión belül.

Az MSZ EN ISO 22716 szabvány rendszer biztosítja a kozmetikai termékek biztonságos előállítását. Ez a szabvány azzal a céllal készült, hogy útmutatást nyújtson a kozmetikai termékekkel kapcsolatos helyes gyártási gyakorlathoz. Kifejezetten a kozmetikai ipar számára készült és figyelembe veszi a terület tevékenységspeciális igényeit. A szabvány szervezési és gyakorlati tanácsokat ad a termék minőségét befolyásolómunkaerő gazdálkodási, adminisztratív és műszaki kérdéseivel kapcsolatosan, végigkövetve a termék útját az átvételtől a szállításig. A helyes gyártási gyakorlat tartalmazza a minőségbiztosítási elvek gyakorlati fejlődését az üzemi tevékenységek leírásán keresztül, amelyek alapos tudományos értékelésen és kockázatbecslésen alapulnak. A GMP célja, hogy meghatározza azokat a tevékenységeket, amelyek lehetővé teszik a biztonságos kozmetikai termék előállítását.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

  • ISO 22716 rendszer kiépítése, bevezetése
  • Integrált irányítási rendszerek kiépítése, bevezetése
  • Rendszerfelügyelet
  • GMP igazolás


Javaslom, írjon nekünk, hogy további információkra tegyen szert a kozmetikai termékek gyártásával kapcsolatos követelményekről. Az információkérés semmilyen kötelezettséget nem jelent Önökre nézve, és természetesen teljesen díjmentes!

Kiegészítő szolgáltatásaink:

  • Kozmetikai termék biztonsági értékelése
  • Kozmetikai termékcímkék készítése
  • Termékinformációs dokumentáció felülvizsgálata