Kozmetikai termékek biztonsági értékeléseKülönösen kozmetikai termékgyártók számára ajánljuk, akik meg szeretnének felelni a 1223/2009 EK rendeletben meghatározott követelményeknek. A 1223/2009 EK rendelet 10. cikke előírja, hogy a kozmetikai terméket, minden esetben forgalomba hozatal előtt és minden felmerülő változás után, biztonsági értékelés alá kell vetni, biztonsági szempontból értékelni kell és jelentést kell kiállítani ennek igazolására. Biztonsági értékelés és jelentés nélkül nem hozható forgalomba kozmetikai termék az Európai Unión belül.

FONTOS, a biztonsági értékelést csak olyan személy végezheti, aki:

  • egyetemi gyógyszerészeti, toxikológiai, orvostudományi vagy ezekkel rokon tudományok terén végzett elméleti és gyakorlati tanulmányokkal rendelkezik,
  • vagy a tagállamok által ezzel egyenértékűnek elismert képzés elvégzését igazoló oklevéllel vagy hivatalos képesítéssel rendelkezik.


Kozmetikai termékek esetén a felelős személy feladata a biztonsági értékelés elkészíttetése.
Kellő végzettséggel és szakmai tudással rendelkező kollegáink elkészítik Ön helyett a biztonsági értékelést az átadott dokumentációk és a 1223/2009 EK rendeletben foglalt követelmények figyelembevételével. A biztonsági értékelés elvégzése után jelentést készítünk, amely tartalmazza a felülvizsgálat során szerzett tapasztalatokat és eredményeket.

Amennyiben a biztonsági értékelést követően szakértőink arra a következtetésre jutnak, hogy az átvizsgált dokumentumok, termékminták és vizsgálati jelentések megfelelnek a vonatkozó előírásoknak, akkor kiállítjuk az erről szóló biztonsági jelentést.

Amennyiben a felmerült problémák, hiányosságok súlya indokolja, akkor újabb biztonsági értékelésre kerül sor az előzetesen feltárt problémák korrekciója után.

Javaslom, írjon nekünk, hogy további információkra tegyen szert a kozmetikai termékek gyártásával kapcsolatos követelményekről. Az információkérés semmilyen kötelezettséget nem jelent Önökre nézve, és természetesen teljesen díjmentes!

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

  • ISO 22716 rendszer kiépítése, bevezetése
  • Integrált irányítási rendszerek kiépítése, bevezetése
  • Rendszerfelügyelet
  • GMP igazolás
  • Kozmetikai termékcímkék készítése
  • Termékinformációs dokumentáció felülvizsgálata